568451.jpg

Tätä on tehty Kulinaristin innoittamana, hyvää oli tämä.

10 perunaa
6 porkkanaa
2 sipulia
2 litraa vettä
½ tl suolaa
½  valkopippuria
600 g:n kirjolohifile
2 kasvisliemikuutiota
nokare voita
1 dl kermaa

Kuori perunat ja porkkanat ja paloittele kuutioiksi. Silppua sipuli. Laita kasvikset ja vesi kattilaan ja keitä lähes kypsiksi. Mausta suolalla, valkopippurilla ja kasvisliemikuutioilla.
Nypi fileestä ruodot pois (tai leikkaa ne pois). Ota lohesta nahka irti. Tämä oli yllättävän helppoa! Voisin joskus kuvitella oikeasti fileoivani kalan, koska tuokin onnistui heti ensimmäisellä yrtittämllä niin helposti. =) Ja paloittele kala.
Kun kasvikset alkavat olemaan kypsiä lisää keittoon nokare voita, kerma ja lohipalat. Keitä vielä muutama minuutti, jotta lohi kypsyy.

Tämä on hyvää myös lämmitettynä seuraavana päivänä.