82047.jpg

1 kg kaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa
4-5 porkkanaa
1 dl puuroriisiä
3 dl vettä
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
pippuria

Leikkaa kaalit suikaleiksi. Paloittele sipuli ja tee porkkanoista noin 5 mm paksuja viipaleita.

Varaa pataa varten iso kattila. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen kaalia vähän kerrallaan. Lisää kaalia aina, kun edellinen satsi on vähän kypsynyt. Kun kaali on kypsynyt vähän lisää pataan porkkanat, suola ja riisi. Anna padan hautua kannen alla 15 minuuttia. Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit haudutuksen aikana. Kun kaalit ja porkkanat ovat kypsiä, lisää jauheliha ja sipulit pataan. Lisää myös pippuri ja siirappi. Anna padan vielä kiehahtaa. Tarjoile pata puolukkahillon ja ruisleivbän kanssa.