Näin kesään, retkeilyyn ja mökkeilyyn kuuluu ehdottomasti tikkupullat. Ensin kuvallinen esittely ja sitten itse ohje.
Raaka tikkupulla kieritettynä kepin ympärille.
Tikkupulla hiilloksella paistumassa.
Suosittelen tekemään tämän valoisan aikaan tai ainakin tarkkailemaan
pullaa taskulampun valossa, jos toimituksen tekee yön pimeinä tunteina,
kuten kuvassa.
3½ dl vettä
3/4 dl maitojauhetta
1 pussi kuivahiivaa
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa sunnuntaimargariinia
10 dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ämpärissä (tai muussa astiassa, mutta
ämpäri on kätevä retkeillessä, kun kannen saa kiinni eivät roskat ja
ötökät pääse taikinaan). Lisää juokseva sunnuntai ja lämmin vesi.
Alusta taikina ja anna kohota (voit myös leipoa pullia heti,
mutta kohottamalla saat pehmeämpiä pullia ja kohottaa voi vaikka
useamman tunnin ajan, meillä saunonnan ajan).
Jaa taikinasta pieniä kasoja leipojille. Palanen pyöritellään pitkäksi
ohueksi pötköksi, kunkin viitseliäisyyden mukaan. Mitä ohuempi pötkö,
sitä nopeampi paistoaika. Taikinapötkö kieritetään tikun (esim puun
oksa) ympärille, päästä alkaen. Kiinnitä taikinapötkön päät huolella
kiinni, ettei pulla valahda tikusta. Paista pullaa hiilloksella, kunnes
se on saanut väriä, kuulostaa kopautettaessa kumealta ja lähtee
helposti irti tikusta. Nämä seikat kertovat pullan olevan kypsää.
Tarjoile pullan kanssa hilloa, jota voi sitten levittää pullapaloille
tai tunkea pullassa olevaan reikään. =) Pullat ovat parhaimmillään heti
lämpiminä. =)
maanantai, 24. heinäkuu 2006
Kommentit