Näin kesään, retkeilyyn ja mökkeilyyn kuuluu ehdottomasti tikkupullat. Ensin kuvallinen esittely ja sitten itse ohje.

132363.jpg
Raaka tikkupulla kieritettynä kepin ympärille.

132368.jpg
Tikkupulla hiilloksella paistumassa. Suosittelen tekemään tämän valoisan aikaan tai ainakin tarkkailemaan pullaa taskulampun valossa, jos toimituksen tekee yön pimeinä tunteina, kuten kuvassa.

3½ dl vettä
3/4 dl maitojauhetta
1 pussi kuivahiivaa
½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 dl juoksevaa sunnuntaimargariinia
10 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ämpärissä (tai muussa astiassa, mutta ämpäri on kätevä retkeillessä, kun kannen saa kiinni eivät roskat ja ötökät pääse taikinaan). Lisää juokseva sunnuntai ja lämmin vesi. Alusta taikina ja anna kohota (voit  myös leipoa pullia heti, mutta kohottamalla saat pehmeämpiä pullia ja kohottaa voi vaikka useamman tunnin ajan, meillä saunonnan ajan).
Jaa taikinasta pieniä kasoja leipojille. Palanen pyöritellään pitkäksi ohueksi pötköksi, kunkin viitseliäisyyden mukaan. Mitä ohuempi pötkö, sitä nopeampi paistoaika. Taikinapötkö kieritetään tikun (esim puun oksa) ympärille, päästä alkaen. Kiinnitä taikinapötkön päät huolella kiinni, ettei pulla valahda tikusta. Paista pullaa hiilloksella, kunnes se on saanut väriä, kuulostaa kopautettaessa kumealta ja lähtee helposti irti tikusta. Nämä seikat kertovat pullan olevan kypsää. Tarjoile pullan kanssa hilloa, jota voi sitten levittää pullapaloille tai tunkea pullassa olevaan reikään. =) Pullat ovat parhaimmillään heti lämpiminä. =)