73843.jpg

1 kukkakaali ruusukkeina
3 murskattua valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
tuoreita basilikanlehtiä (hätätilanteessa, kuten meillä tänään, käy myös kuivattu)
2 purkkia tomaattipyrettä
suolaa
reippaasti mustapippuria

parmesaania
pastaa

Anna valkosipulin, laakerinlehtien ja basilikan kypsyä kuumassa öljyssä (1 rkl) noin minuutin ajan. Lisääkukkakaalin ruusukkeet ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun tilkka vettä ja anna hautua kannen alla. Laita toiseen kattilaan tomaattipyreet, tilkka vettä ja loput basilikan lehdet silputtuina. Anna kypsyä miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia. Laita pasta kypsymään niin että se on valmista suurinpiirtein samoihin aikoihin kastikkeen kanssa. Ota laakerinlehdet pois kukkakaalien joukosta ja kaada valmis tomaattikastike kukkakaalien päälle. Tarjoile oliiviöljyyn sekoitetun pastan kanssa ja laita päälle runsaasti parmesan juustoa. (Tässäkään tapauksessa kuva ei kerro kaikkea...)