78954.jpg

12 jauhoista perunaa
2 keltasipulia
400-500 g jauhelihaa
1 purkki tomaattipyrettä
sinappia
voita
maitoa
korppujauhoja
kananmuna
mustapippuria
suolaa

Keitä kuoritut perunat ihan pehmeiksi ja muussaa ne. Vatkaa soseen sekaan 100 g (vähempikin käy, myös paljon vähempi, itse laitoin noin 25 g) voita ja maitoa (niin, että tulee mielestäsi sopivaa sosetta). Lisää vielä kananmunan keltuainen.

Silppua sipuli ja paista se jauhelihan kanssa. Mausta tomaattipyreellä (koko purkki), sinappilla (noin 1½ rkl), mustapippurilla ja suolalla.

Voitele uunivuoka ja nostele perunasosetta ja jauhelihaa kerroksina vuokaan (voit myös sekoittaa ne keskenään). Laita päällimmäiseksi kerros perunasosetta. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita päälle vielä muutama nokare voita. Paista uunissa parissa sadassa asteessa noin 40 minutin ajan. Tarjoile esimerkiksi etikkapunajuurten kanssa.