65570.jpg

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2-3 dl vettä
1/3 kasvisliemikuutiota
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
150 g mozzarellajuustoraastetta
½-1 tl valkopippuria

Lisäksi:
100 g mozzarellajuustoaraastetta
Lasagnelevyjä

Valmista ensin jauhelihakastike ruskistamalla jauheliha ja lisäämällä joukkoon sipulit. Paista vielä vähän aikaa, sipulit alkavat pehmetä. Lisää ohjeen muut aineet ja anna hautua sen aikaa kun teet juustokastikkeen. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää pikkuhiljaa, samalla sekoittaen, maito. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti ja lisää joukkoon juusto. Kun juusto on sulanut ja kastike kiehunut vielä muutaman minuutin (muista sekoittaa koko ajan, ettei maito pala pohjaan) lisää vielä valkopippuri.

Laita uunivuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Lisää päälle lasagnelevyjä. Tee 3-4 samanlaista kerrosta ja lisää päällimmäisten lasagnelevyjen päälle kerros juustokastiketta ja loput juustoraasteet. Kypsennä lasagne uunissa 175 asteessa 50 minuutin ajan. Anna lasagnen vetäytyä (folion alla) noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.