maanantai, 8. toukokuu 2006
20. Jauhelihapihvit, paistettuja herkkusieniä ja tomaattikastiketta
Jauhelihapihvit:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl kermaviiliä
suolaa
valkopippuria
Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
Lisäksi:
rasia herkkusieniä
voita
pastaa
Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla. Laita jäähtynyt sipuli, kermaviili ja jauheliha kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa.
Laita pasta kiehumaan ja aloita valmistamaan tomaattikastiketta. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää murskattu valkosipuli. Anna hautua hetken aikaa. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja paista voissa pannulla. Mausta sienet suolalla.
Kommentit