95939.jpg

Risotto:
2 1/4 dl risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
20 g voita
sipuli
5 dl kanalientä
1-2 laakerinlehteä
parmesaania
mustapippuria

Keitä puoli litraa vettä ja lisää sinne yksi kanaliemikuutio. Leikkaa sipuli pieneksi. Sulata kattilassa 20 g voita ja ruskista siinä sipuli. Lisää joukkoon risottoriisi ja laakerinlehdet (1 iso tai 2 pientä). Kuulota riisi. Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riiseihin. Lisää kanalientä vähän kerrallaan, siten että riisit ovat kokoajan liemen peitossa ja sekoita aina välillä. Kun olet lisännyt kaiken kanaliemen anna risoton hautua noin 10-15  minuuttia. (Tässä hautumisen alussa on hyvä hetki ruveta paistamaan broilerfileitä.) Kun risotto on hautunut ja riisit ovat kypsiä lisää joukkoon pieni nokare voita, parmesaani ja mustapippuri. Sekoita risotto huolella.