258302.jpg

Hellapoliisi oli tehnyt aikanaan ananas-kanaa ja päätin sitä kokeilla. Hyvää oli, etenkin toisena päivänä, kun maut oliat imeytyneet paremmin kanaan ja söimme kastiketta kasvisliemeen keitetyn riisin kanssa. Tässä ohje ruokaan.

Keitä sulanutta kanaa 1½-2 tuntia. Keitä kanaa niin, että se juuri ja juuri peittyy veteen. Lisää keitinveteen kaksi kanaliemikuutiota ja yksi silputtu sipuli.

Paloittele kana. Leikkaa paprika pieneksi ja kuutioi purkillinen ananasviipaleita. Kiehauta 1 litra kanan keitinlientä ja lisää siihen 2tl kurkumaa ja 1 rkl currya. Suurusta liemi maitsenalla (0,75 dl maitsenaa pieneen vesitilkkaan sekoitettuna). Lisää paprikat, kanapalat ja ananaspalat kastikkeeseen. Hauduta sen aikaa, että paprikat ja ananakset kypsyvät. Tarjoile kasvisliemeen keitetyn riisin kanssa.