sunnuntai, 12. marraskuu 2006
94. Ananas-kana
Hellapoliisi oli tehnyt aikanaan ananas-kanaa ja päätin sitä kokeilla. Hyvää oli, etenkin toisena päivänä, kun maut oliat imeytyneet paremmin kanaan ja söimme kastiketta kasvisliemeen keitetyn riisin kanssa. Tässä ohje ruokaan.
Keitä sulanutta kanaa 1½-2 tuntia. Keitä kanaa niin, että se juuri ja juuri peittyy veteen. Lisää keitinveteen kaksi kanaliemikuutiota ja yksi silputtu sipuli.
Paloittele kana. Leikkaa paprika pieneksi ja kuutioi purkillinen ananasviipaleita. Kiehauta 1 litra kanan keitinlientä ja lisää siihen 2tl kurkumaa ja 1 rkl currya. Suurusta liemi maitsenalla (0,75 dl maitsenaa pieneen vesitilkkaan sekoitettuna). Lisää paprikat, kanapalat ja ananaspalat kastikkeeseen. Hauduta sen aikaa, että paprikat ja ananakset kypsyvät. Tarjoile kasvisliemeen keitetyn riisin kanssa.
Kommentit