68043.jpg

Kahdelle suursyömärille:
500 g kirjolohta
sitruunamehua (tuore tai purkki)
sitruunapippuria
suolaa
tilliä

Perunamuusi:
7 isohkoa perunaa
voita (pieni nokare)
maitoa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi lohesta ruodot pois esimerkiksi pinseteillä. Tähän tarkoitukseen on myös ruotojen nyppimiseen tarkoitettuja pinsettejä, mutta en ole koskaan tullut hankkineeksi, kun nuo tavalliset pinsetitkin ovat hyvin toimineet. Ruodot voi myös jättää nyppimättä, mutta minusta on kivempi nyppiä raa'asta kalasta kuin lautaselta. Pyyhi kala ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tai uunivuokaan). Laita kalan päälle sitruunamehua ja mausteita maun mukaan. Kuori ja pilko perunat, laita kiehumaan ja samalla kala uuniin. Molempien kypsyminen vie noin puoli tuntia.

Kaada perunoista vesi pois, lisää pieni nokare voita (tuo makua ja väriä). Muussaa perunat ja lisää maitoa, jotta saat haluamasi rakenteista perunamuusia.

Ja nyt kaikki on tarjoiluvalmista. Voit tarjota lisukkeena vaikka salaattia, punajuurisalaattia, etikkapunajuuria tai ihan mitä haluat. =)