124571.jpg

124572.jpg

Pitaleivät:

2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja


Täyte:

400 g broilersuikaleita (hunajamarinoiduja)
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia varsineen
1 kiinankaali
1 paprika

Aloita pitaleipien teosta. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita jauhot ja suola joukkoon ja alusta taikina huolellisesti. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8-9 osaan ja pyörittele palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi pitaleiviksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Nostele pitaleivät leivinpapeirlle ja anna kohota puolisen tuntia leivinliinan alla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Kun ryhdyt paistamaan pitaleipiä voit alkaa valmistamaan täytettä. Paista broilersuikaleet öljyssä ja lisää paistamisen alkuvaiheessa valkosipulimurska. Lisää kevätsipuli renkaina, viipaloitu kiinankaali ja paloiteltu paprika pannuun ja hauduta miedolla lämmöllä, noin 10-15 minuuttia, kunnes pitaleivät ovat valmiita. Voit halutessasi maustaa kastiketta chilillä tai muulla haluamallasi mausteella.

Tarjoile ranskankerman ja juustoraasteen kanssa.