75320.jpg

Pohja:
200 g sokeria
2 munaa
100 g rasvaa
1 dl vettä
200 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhoa
4 rkl kylmää kahvia
2 rkl rasvaa
nonparelleja

Valmista ensin pohja sekoittamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vesi ja sulatettu rasva ja sekoita kevyesti. Lisää jauhot ja niihin sekoiteut vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita huolellisesti. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille ja paista 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Anna taikinapohjan jäähtyä ja aloita kuorrutuksen valmistus. Kaada tomusokerit kulhoon ja sekoita kaakaojauho mukaan. Lisää kahvi ja sula rasva. Sekoita huolellisesti, tahnasta on tarkoitus tulla tasarakenteista ja melko kiinteää. Tarvittaessa voit lisätä vielä tilkan vettä, esimerkiksi 1-2 teelusikallista pitäisi maksimissaan riittää. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken aikaa ennen leikkaamista.