159389.jpg

Punajuuripihvit:
Punajuuria
korppujauhoja
muna
suolaa
valkopippuria
voita

Valkokastike:
voita
jauhoja
maitoa
valkopippuria

Keitä puhtaat punajuuret runsaassa vedessä kypsiksi. Anna punajuurien jäähtyä kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja laita toiseen kulhoon korppujauhot ja lisää niihin mausteeksi suolaa ja valkopippuria (molempia melko runsaasti). Kostuta punajuuriviipaleet munassa ja leivitä korppujauhoissa. Paista viipaleet molemmin puolin kuumassa rasvassa pannulla. Pihvit ovat valmiita kun punajuurten pinta on muuttunut rapeaksi.
Voit paistaa punajuurien jälkeen samalla pannulla sipulirenkaita, joista saat kivan lisukkeet tarjoiluun.
Tarjoile lisäksi perunoita ja valkokastiketta. Valkokastikkeet valmistat sulattamalla voita kattilassa. Sekoita sulaan voihin jauhoja sen verran, että rakenteesta tulee puuromainen. Lisää maito pikkuhiljaa sekoittaen. Lisää mitoa sen verran, että voi-jauhoseos liukenee maitoon ja kastike sakeutuu. Mausta kastike lopuksi valkopippurilla.